Du kan formentlig stadig have et arbejde

Sygdommen kommer muligvis til at påvirke din arbejdsevne, men ved aktiv deltagelse i et givende træningsforløb, er der god chance for, at du kan blive på arbejdsmarkedet.  

MS er et individuelt forløb, og det er næsten umuligt at forudsige, hvordan forløbet kommer til at påvirke din arbejdsevne. Du skal være indstillet på, at arbejdet enten må omlægges eller tilpasses dine fysiske og kognitive situation. Det kan betyde mange ting, som kan være svære at forholde sig til.

Nogle kan nøjes med at få reduceret arbejdsmængden, hvor andre bliver nødt til at lægge arbejdet på hylden. Men om disse to scenarier overhovedet bliver aktuelle, er svært at forudsige.

Vi kan dog sige, at du ved deltagelse i et funktionsbevarende træningsforløb kan opleve, at det vil påvirke din arbejdsevne positivt.

Føler du, at din arbejdsevne er nedsat, kan du overveje overgang til flexjob eller tale med din arbejdsgiver om en omlægning af dit job med tilpasning til dit aktuelle funktionsniveau. Der er flere steder, du kan finde oplysninger om mulighederne for indgåelse af en flexjobsordning:

En pjece fra Det Centrale Handikapråd om flexjob, http://www.dch.dk/content/publikationer

Scleroseforeningens hjemmeside under Lovgivning, https://scleroseforeningen.dk/lev-godt-med-sclerose/rettigheder-og-lovgivning

www.Borger.dk

Beskæftigelsesministeriets hjemmeside, www.bm.dk

  • Du har også mulighed for at få rådgivning fra socialrådgiver i Scleroseforeningen, tilknyttet det område du bor i.
  • Du bør også altid være i tæt dialog med din kommune.

Endelig skal du kontakte dit eventuelle forsikringsselskab, hvis du har tegnet en forsikring.

Updated: 08-02-2019